Medezeggenschap

​Een afvaardiging van ouders en teamleden vormen de medezeggenschapsraad. Deze raad is een overlegorgaan en adviesorgaan waarbinnen het team en de ouders/verzorgers ge­zamenlijk medezeggenschap hebben over veran­deringen en de gang van zaken binnen de school. Enkele voorbeelden waarbij de school en het bestuur instemming nodig hebben van de MR:
- alle beleidsplannen
- plannen m.b.t. nieuw- of verbouw
- v
akantierooster
schoolplan
begroting
veranderen grondslag of identiteit

In de MR hebben zitting:
- 2 leden uit en door de ouders/verzorgers gekozen,
- 2 leden uit en door het personeel gekozen.

De MR is formele overlegpartner voor het bevoegd gezag. Zijn er punten waarvan u denkt, kan dit zomaar? Of hoe zit dit? Waarom gebeurt dit? Vraag het dan aan de MR. In hun eerstvolgende vergadering zullen zij uw vragen/opmerkingen bespreken.

De taken en bevoegdheden van de MR zijn vastge­legd in het MR-reglement. Dit reglement kunt u bij de leden opvragen.​​

​Naast de MR is er ook een GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad). De GMR bestaat uit MR-leden van alle scholen die aangesloten zijn bij de Verenigde scholen J.A. Alberdingk Thijm primair onderwijs. Het GMR-reglement kunt u opvragen bij de GMR-leden. Het jaarverslag van de GMR ligt ter inzage op school. U kunt een kopie van het jaarverslag opvragen bij de schooldirecteur.

Leden van de medezeggenschapsraad Augustinusschool:
* Mirelle Egberts, lid namens het team en GMR-lid
* Kim Bogaard, lid namens het team en secretaris
* Elke de With, lid namens de ouders (kinderen in gr 6 en 7/8), voorzitter en GMR-lid
* Allard Jager, lid namens de ouders (kinderen in gr 4 en 6​)

Voor vragen, opmerkingen en informatie m.b.t. MR kunt u mailen naar:
k.bogaard@augustinusschool.nl

Informatiesheet MR.ppt